היום (ראשון) בשעה 11:46, התקבלה קריאה במוקד ידידים אודות תינוקת כבת שבוע ימים, שננעלה בשגגה ברכב לעיני אביה, ברחוב התאנה ביישוב אפרת.
אפרים עבו – סג”מ מוקד צפון שענה לשיחה, הזעיק מתנדבים למקום. יצחק פאכטמאן, דוד רוגובי, בנימין סולומון ונעם ווייל, מתנדבי המרחב, נענו לקריאה והגיעו במהירות למקום. מאחר ומדובר בפתיחה מאתגרת ועקבות לחץ של זמן החליטו המתנדבים לשבור חלון בזהירות, ולחלץ את התינוקת כשהיא בהכרה מלאה. צוותי רפואת חירום שהגיעו למקום פינו את התינוקת לבית החולים.
יצחק מספר: ״הגענו למקום נתקלנו ברכב נעול כבתוכו תינוקת כבת שבוע ששהתה בו מעל עשרים דקות. מדובר היה ברכב עם נעילת ואקום שפתיחתו מאתגרת. במקביל לניסיונות הפתיחה עשינו צל לרכב על מנת להקל על חום הרכב. לאחר מספר ניסיונות פתיחה, ובעקבות זיהוי בהידרדרות מצבה, שברנו חלון בזהירות רבה וחילצנו אותה. והיא פונתה על ידי צוותי הרפואה לבית החולים כשהיא בהכרה מלאה.״
בידידים שבים וקוראים להורים לשמור עליהם את מפתח הרכב • במקרה של נעילה יש ליצור קשר מיידי עם מוקד ידידים במספר 1230 ללא כוכבית
יעקב טופיק – דוברות ידידים
קרדיט תיעוד: ידידים




