היום (רביעי), בשעה 11:07, התקבלה קריאה במוקד ידידים אודות בעלי חיים שונים שננעלו בשגגה ברכב לעיני בעליהם, בבית הספר חמ״ד האגמים באשקלון.
רויטל לוי – מאגף קשרי קהילה ומוקדנית ידידים שענתה לשיחה, הזעיקה מתנדבים לסייע. דוד יוניס, מתנדב הסניף המקומי, נענה לקריאה והגיע במהירות למקום. באמצעות הציוד הייעודי שברשותו, חילץ דוד את החיות בשלום ובזריזות, ללא גרימת נזק לרכב.
דוד מספר: ״הייתי בבית בחופשת מחלה כשקיבלתי את הקריאה. יצאתי מיד לסייע, והגעתי למקום בזריזות. פגשתי במפעילה בבית הספר, כשהרכב שלה עם כל החיות בתוכו, ננעל אוטומטית כשיצאה ממנו. התלמידים חיכו בסבלנות להפעלה, בזמן שהתחלתי בפעולות חילוץ, ובמהירות, החיות חולצו בשלום, לשמחתם הרבה של המפעילה והתלמידים. סיפוק גדול לסייע. הבעלים של בעלי החיים היא גם מתנדבת בארגון, אמרה תודה רבה, והציעה לי שאם אתקל בנחש בביתי, היא תבוא להציל אותי בחזרה.״
בארגון ידידים שבים וקוראים לאזרחים שלא להשאיר חסרי ישע ברכב לבד, גם לא לרגע, מחשש לנעילה • במקרה נעילה יש ליצור קשר מיידי עם מוקד ידידים במספר 1230 ללא כוכבית מכל טלפון.
אורית בן נעים – דוברות ידידים