בסוף השבוע האחרון בשעת צהריים, קיבל מוקדן ידידים, שרון שומכר, קריאה אודות כלב שננעל בשגגה ברכב לעיני בעליו, ברחוב חשמונאים בבת ים.
ארנסט איתן איבניצקי ובן ישי לוי, מתנדבי הסניף המקומי, נענו לקריאה והגיעו במהירות למקום. באמצעות הציוד הייעודי שברשותם חילצו המתנדבים את הכלב בשלום וללא גרימת נזק לרכב.
ארנסט מספר: “הייתי בעיצומה של העבודה כשקיבלתי את הקריאה. עזבתי הכל, רצתי אל הרכב ומיהרתי להגיע למקום. בזכות ההיכרות שלי עם שכונת מגוריי, הצלחתי להגיע במהירות, למרות עומס התנועה הכבד שקיים בשעות אלו. התחלתי בפעולות החילוץ, כשאליי בן ישי מצטרף. בעבודת צוות מהירה פתחנו את הרכב וחילצנו את הכלב. התברר שהכלב לחץ על כפתור הנעילה שבשלט, והופעלה נעילה מרכזית. סיפוק רב לסייע באירוע כזה, גם אחרי עשרות חילוצים שהשתתפתי בהם.”
בארגון ידידים שבים וקוראים לאזרחים שלא להשאיר חסרי ישע לבדם ברכב, גם לא לרגע קל מחשש לנעילה • במקרה של נעילה יש ליצור קשר מיידי עם מוקד ידידים בטלפון 1230 ללא כוכבית מכל טלפון.
דוברות ידידים
קרדיט תיעוד: ידידים