▪ שם: דוד פרטוש
▪ גיל: 21
▪ מקום מגורים: אשדוד
▪ עיסוק: נהג בתחום המזון
▪ תפקיד בארגון: כונן ומוקדן
▪ זמן חברות בארגון: שנה
▪ מה גרם לך להצטרף לארגון?
יום אחד שמעתי צעקות מכיוון חדר המדרגות. יצאתי מהבית וגיליתי ששכנה שלי נתקעה במעלית. הלחץ מסביב היה רב וכמובן שהזמינו את ארגון ידידים. מכיוון שיש לי ידע בתחום ואני מחזיק ברשותי מפתח מעליות, ניגשתי מיד למעלית ובזריזות פתחתי אותה וחילצתי את השכנה לרווחת כל הנוכחים. לאחר בפתיחה פנה אליי כונן הארגון שכאמור הוזעק למקום והציע לי להצטרף לארגון.
▪ לאלו סוגי קריאות אתה מתחבר במיוחד?
כמובן שפתיחת רכב נעול. אין סיפוק שישווה לאדרנלין שבקריאה הזו.
סוג קריאה נוסף שאני מתחבר אליו, בעיקר בגלל הניסיון הרב שיש לי בתחום, הוא איפוס קודן.
▪ קריאה שאותה לא תשכח:
קיבלתי קריאה של פתיחת רכב נעול. כפי שכבר אמרתי זה מסוג הקריאות שאני מתחבר אליהן במיוחד ומיד לקחתי אותה ויצאתי למקום. כשהגעתי ראיתי את בעלת הרכב עומדת ליד רכבה כשהיא חסרת אונים ולחוצה. לפני שהתחלתי את פעולת הפתיחה היה חשוב לי להרגיע אותה ולהסביר לה על אופי הפעולה ועד כמה הפתיחה לא פוגעת בכהוא זה ברכב. רק אחרי שווידאתי שהיא נרגעה מעט, פתחתי את הרכב באמצעות הציוד שלי.
הברכות שהגברת הרעיפה עליי לאחר שסיימתי, כמו גם השיחה שקיבלתי ממנה לאחר מכן ובה היא המשיכה להודות לי נרגשות, עדיין מהדהדות לי בראש. עד היום, בכל קריאה אליה אני יוצא, הדמות מכירת הטובה של הגברת מלווה אותי וגורמת לי לסייע ולהתאמץ ככל שיידרש ולהתרגש בעצמי בכל פעם שאני זוכה להכריז על הסא”ב המיוחל.
▪ לכונן המתחיל:
הטיפ הראשון שכל מתנדב חייב לאמץ בכל סוגי הקריאות הוא לפעול מתוך רוגע ושיקול דעת. פעולה מתוך לחץ או פזיזות עלולה להשיג תוצאה הפוכה ואף לפגוע ברכב.
בנוסף, טיפ טכני נוסף שאני רוצה להמליץ מתייחס לאחת הקריאות הנפוצות והפשוטות ביותר – כבלים. הפעולה הקלה הזו עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך לרכב ואף חלילה לפגיעה בגוף, אם הכבלים לא יחוברו לקטבים הנכונים במצבר. חיבור לא נכון עלול לגרום לקצר ברכב שנזקק להטענה וכן לרכב שלך.
וכמובן יש להקפיד במהלך הסיוע על הנהלים של הארגון ולא לנסות להתחכם ולסטות מהם. הכללים נועדו לשמור עלינו המתנדבים מפגיעות שונות ומחשיפה לתביעות למיניהן.
▪ מספר הקריאות אליהן יצאת:
להערכתי מאז שהצטרפתי בתחילת שנת 2019 ועד היום יצאתי לכ-850 קריאות.
▪ סיפור לא שגרתי שקרה לך במהלך ההתנדבות:
יצאתי לאירוע של פתיחת רכב (אלא מה?…) כשבדרך אני מדמיין את הבעת האושר על פניו של בעל הרכב כשאפתח אותו. הגעתי למקום ולפני שהתחלתי בפעולות הפתיחה הבהרתי לפותח הקריאה שעל פי הנחיות הארגון, לאחר שאפתח את הרכב יהיה עליו להוכיח שהוא בעל הרכב על ידי המסמכים שברכב. פתחתי את הרכב אך להפתעתי כשביקשתי ממנו את מסמכי הזיהוי הוא סירב להגיש לי אותם ולהזדהות. כל הבקשות וההסברים לא עזרו, ולצערי נאלצתי לנעול בחזרה את דלת הרכב ולשוב על עקבותיי. התחושה בסיום האירוע הייתה לא נעימה, אבל הייתי שלם בהחלטה שלקחתי. למרות שהוא עשה רושם של אדם הגון, לא יכולתי לקחת את הסיכון ולו המזערי ביותר שאפתח את הרכב לאדם שהוא לא בעל הרכב. מה שעוד הוביל אותי להחלטה הייתה הידיעה שההקפדה על הכללים היא הבסיס לכל ההתנדבות.
▪ כיצד ההתנדבות במסגרת ארגון ידידים משפיעה על החיים הפרטיים שלך?
העובדה שהארגון פעיל 24/6 מחייבת אותי לצאת גם בשעות הקטנות של הלילה. לקריאות האלו אני הכי שמח לצאת. דווקא באותן שעות קטנות של לילה שבהן בעל הרכב חסר אונים יותר מתמיד, אני מרגיש שאסור לי לעמוד מנגד ולהישאר בבית. למרות השעה והעייפות אני משתדל מיד לצאת ולסייע.
▪ האם צירפת מתנדב לארגון?
עד כה צירפתי 12 מתנדבים לאחר שסייעתי להם
▪ מהו התחביב שלך?
ריצה על חוף הים
▪ ה’אני מאמין’ שלי:
פתגם בסיסי שאין ילד שלא ידע לדקלם אותו, אבל הוא כל כך נכון, ובפרט למתנדבי ידידים שנתקלים לא פעם בקושי בקריאה: אין יאוש בעולם כלל. אמירה שמלווה אותי בכל דרך בחיים.