▪ שם
ישראל הוצלר (IBH)
▪ גיל
33
▪ מקום מגורים
בני ברק, גבול רמת גן 🙂
▪ עיסוק
מנהל קמפייני דיגיטל במשרד פרסום “בולטון פוטנציאל”
▪ תפקיד בארגון
מנהל דף הפייסבוק של ידידים, חבר באגף הדוברות ועוד אחד מ16,000 מתנדבים ומתנדבות יקרים שרוצים לעזור.
▪ זמן חברות בארגון
רגע בודק. וואו כבר 4 שנים, מתוכם כשנתיים חבר באגף הדוברות וכשנה מנהל דף הפייסבוק.
▪ מה הסיבה שבגללה הצטרפת לארגון?
יש בי אהבה לעזור לאחרים. רואה דוגמה במשך שנים מאבא ואמא האהובים שלי. אחרי שנעזרתי בידידים ובהמלצת חבר ואחד הכוננים הוותיקים – ינון ויזמן, מימשתי את האהבה הזו והצטרפתי.
▪ לאלו סוגי קריאות אתה מתחבר במיוחד?
כל סיוע הוא מיוחד, אבל אפשר לומר שכבלים זו קריאה שמגניבה אותי כל פעם מחדש – עזרה מושלמת במינימום זמן ומאמץ. האמת שחסר לי ברזומה חילוץ ילד מרכב נעול. עדיין לא חשתי את התחושה המדהימה הזו. בתקווה שאף אחד לא יזדקק לסיוע מהסוג הזה…
▪ קריאה מעניינת שזכורה לך:
היו כמה, אחת מהן מהן זכורה לי במיוחד בעקבות הסיטואציה שנוצרה: באישון ליל, בעשרת ימי תשובה, אני מסיים את הסליחות ובדיוק מקבל קריאה על רכב נעול בבני ברק בקרבת מקום בו הייתי. הגעתי והתחלתי בפעולת הפתיחה. לכאורה פתיחה סטנדרטית, רק שלא לקחתי בחשבון את הטיימינג. בדיוק באותו הזמן סיימו את אמירת הסליחות באחד ממרכזי החסידויות שנמצא בסמוך. מאות רבות של מתפללים חזרו לביתם ונתקלו במחזה יוצא הדופן. בקיצור תוך כדי פעולת הפתיחה אני מוצא את עצמי מוקף בהמונים שצובאים על הרכב ומביטים בסקרנות ב’פלא’ הגדול שמתרחש מולם. הפעולה השקטה והמהירה הפכה לאירוע הגדול של הלילה.
▪ טיפ לכונן המתחיל
לפני הכל – כל מה שצריך זה רצון לעזור בחיוך. משם הכל בונוס ולרוב גם מצליחים.
טיפ נוסף וחשוב: לא להתבייש להתייעץ עם מתנדבים מנוסים, אין חכם כבעל הניסיון.
▪ מספר הקריאות אליהן יצאת:
מעולם לא ספרתי. ברור לי שבשמיים רשום בדיוק כמה.
באיזו מידה ההתנדבות משפיעה על החיים הפרטיים שלך?
משתדל לתת מעצמי כמה שיותר לארגון, אבל מקפיד לקחת זמנים של ניתוק לטובת הבית, וכמובן תפילות ולימוד. בהזדמנות זו אודה לאשתי רינת שתומכת בי למרות שההתנדבות, ובפרט בתפקיד שלי, גוזלת הרבה זמן. ברור שכל מה ששלי – שלה.
▪ באיזה שלב הצטרפת לאגף הדוברות?
לפני כמה שנים הנהלת הארגון פנתה למתנדבים בבקשה שיתעדו את עצמם בזמן סיוע. תיעדתי את עצמי ושלחתי למנכ”ל ישראל אלמסי בצירוף הרקע לסיוע. הוא אהב את סגנון הכתיבה והפיץ את התמונה עם הרקע שהוספתי מבלי לגעת בטקסט. אחרי מספר תיעודים ששלחתי לו הגיעה ההצעה להצטרף לאגף המיוחד הזה.
בהמשך, כאחד שהפייסבוק הוא כלי שימושי אצלו בפלטפורמות שונות, מוניתי בנוסף למנהל דף הפייסבוק של הארגון.
כמנהל דף הפייסבוק של הארגון וכחבר אגף הדוברות, היינו שמחים לקבל ממך הצצה אל מאחורי הקלעים של האגף הכי מדוברר בארגון.
▪ למה משמש דף הפייסבוק, ומה דרוש כדי לנהל אותו?
בשונה מאגף הדוברות האחראי על היח”צ ופרסום בשורת הארגון, דבר שבא לידי ביטוי בהוצאת דוברויות על אירועי חירום, הודעות פנים ארגוניות, כתבות לעיתונים ועוד, דף הפייסבוק מטרתו להנגיש את פעילות הארגון לאזרחי ישראל, הפצת בשורת ידידים כדי שכולם יכירו, יתרגשו ואולי גם יקחו חלק. בניהול דף הפייסבוק אנחנו מדברים על יצירת תוכן לעוקבים, בין השאר בכתיבת פוסטים מעניינים שמעבירים את פעילות הארגון והמתנדבים בצורה יפה וצבעונית. בנוסף, כל מה שקשור לניהולו השוטף של הדף: תגובות, תיוגים, מענה וכדומה.
פייסבוק זו המדיה העיקרית המאפשרת להעלות תמונות וסיפורים ארוכים, כך שבעצם הוא השופר המרכזי שמוציא את בשורת הארגון לכלל העם.
חוץ מהפייסבוק, באלו מדיות נוספות משתמשים בארגון להפצת הפעילות?
יש את חשבונות האינסטגרם והטוויטר אותם מנהלים במקצועיות ובצורה נפלאה דבורה פוקס ועידן גרסון בהתאמה, כשכל אחד מהם מעלה חומרים לרשתות באופן הייחודי והמתאים לו – ציוצים בטוויטר ובאינסטגרם הסטורי הוא כל הסיפור אבל לא רק.
על בסיס מה אתם בוחרים סיפור שיככב בדף הפייסבוק?
בעיקרון כל סיוע של כונן בכבלים או פנצ’ר “רגילים” היה אמור לקבל חשיפה. כל סיוע שכזה שימח אדם והפך את העולם לטוב יותר. אבל טבע ההרגל עושה את שלו וכדי לתפוס את העין אנחנו מחפשים את הסיפורים המיוחדים ש”יצבעו” את הדף. לא תמיד אפשר לדעת מראש מה יתפוס, אבל עם הזמן פיתחנו מיומנויות לזהות את הסיפור שיכול להיות הפוסט המעולה הבא או זה שיעורר אינטרקציה ומעורבות עם הגולשים. זה גם יוצר עניין וגם מרחיב את גבולות החשיפה של הפוסט.
איך הסיפורים מגיעים אליכם?
‘המשפך’ העיקרי שאחראי לדוג את הסיפורים הוא המנוע המרכזי של הארגון – הסמנכ”ל הבלתי נלאה לייזי שטרן, כשיחד עם המנכ”ל ישראל אלמסי מעבירים לנו חומרים מהשטח בלי סוף. בכתיבה עצמה שותפים כלל צוות אגף הדוברות בניצוחם של ראש האגף – אבי אבן צור וסגנו – יצחק יונה כל אחד מביא את הסגנון שלו וכך העוקבים מקבלים סיפורים צבעוניים במגוון סגנונות.
נשמע דווקא סבבה לשבת רגל על רגל, לכתוב סיפור טוב ולהעלות אותו לפייסבוק, יחסית לכונן ש”קורע את עצמו” בשטח…
אוהו כמה זה שונה ממה שזה נראה מבחוץ. מדובר בסיפור שלא היית נוכח בו ואתה אמור להעלות אותו בצורה הטובה ביותר ומבלי לפגוע באותנטיות שלו. לצורך כך יש צורך לאתר את המתנדב, לשמוע את הסיפור מכלי ראשון ולהבין את הסיפור על בוריו, לדובב אותו בעת הצורך (מסתבר שיש לא מעט מתנדבים צנועים…), לנסות למצוא נקודה או זווית מעניינת שלפעמים גם גיבור הפרשה לא שם לב אליה, ואת כל זה להפוך לסיפור טוב שידבר לגולשים. זו לא משימה קלה. לא פעם אני מוצא את עצמי באמצע עיסוקים אישיים כשבראש שלי רק מחשבות על מה ואיך לכתוב. הרצון להוציא פוסט מושלם הוא גדול ומחייב.
אבל בשורה התחתונה, אחרי שמצרפים פרט לפרט והתמונה מתבהרת ואתה מקבל תוצר מוגמר של סיפור חזק, זה בהחלט שווה את המאמץ.
איך ניהול דף פייסבוק, פעיל ככל שיהיה, משרת את מטרות הארגון? לכתוב סיפורים לא בדיוק עונה על ההגדרה “לסייע לאזרח במצוקה…”
עם הזמן הבנו שאף שאנחנו ככוננים חיים ונושמים את הארגון, אבל השאיפה שלנו היא להגיע לחשיפה מירבית ככל האפשר. וכארגון שמבוסס כולו על התנדבות, החל ממנהליו וכלה באחרוני מתנדביו, הכלי העיקרי איתו אפשר להגיע לכל אותם האנשים שעדיין לא נחשפו אלינו הוא דרך הפייסבוק. אנחנו עובדים קשה כדי להפיץ את בשורת ידידים בכל הארץ על ידי סיפורים מרגשים ותיעודים ששולחים לנו המתנדבים היקרים או הנעזרים. כך עוד ועוד אזרחים נחשפים לפעילות המדהימה של הארגון. מה גם שחשיפה מוגברת מגדילה את מצבת המתנדבים, ועם גידול המתנדבים, יותר ויותר אנשים מכירים את ידידים ופונים לסיוע. הביצה והתרנגולת בגרסה ידידית…
▪ פוסט מסוים מיני רבים שזכור לך במיוחד:
קשה לשכוח את הפוסט המוזר שהוכיח את כוחו של הפייסבוק ורמת החשיפה שלו לציבור. אשה שנתקעה עם פנצ’ר בכביש 5 נעזרה על ידי המתנדב צבי רוזנטל שהחליף לה את הצמיג במהירות ושחרר אותה לדרכה יחד עם ילדיה. הגברת, שכלל לא הייתה אושיית רשת, כתבה פוסט די פשוט על העזרה ואיכשהו הפוסט צבר תאוצה בממדים מטורפים. אפשר לומר שזה היה הפוסט הראשון והכי משמעותי של דף הפייסבוק.
בנוסף יש את הפוסט שהעלינו על הכתבה שערוץ 2 שידר עלינו. הפוסט הגיע לחשיפה של 325,000 (!) בפיד.
▪ אפרופו מספרים, כמה עוקבים בדף הפייסבוק של ידידים?
נכון לעכשיו אנחנו עם 69000 עוקבים. מאמין שעד לפרסום הראיון המספר יתעדכן לשבעים אלף…
▪ איך אתה רואה את הקשר בין האזרחים לארגון דרך הפייסבוק?
האמת שזה מדהים. מלבד הפוסטים שאנחנו מעלים והתגובות החמות, אנחנו מוצפים בתיוגים. אדם שעזרו לו מרגיש צורך להשיב בחזרה. אמנם התשלום היחיד שאנחנו גובים זה חיוך, אבל למי שמתעקש לתת מעבר אנחנו ממליצים לשתף את הסיפור בפייסבוק, שם החשיפה היא מיטבית, ולתייג את ידידים סיוע בדרכים. זו גם דרך נפלאה לפרגן למתנדבים שיוצאים לסייע בכל מחיר. סוד קטן – אם אתם כותבים פוסט יפה בצורה מיוחדת או על סיוע מיוחד ומתייגים, יש מצב אולי שנשתף אותו גם אצלנו בדף.
▪ אוקיי, הבנו שהפייסבוק תופס חלק נכבד מהיום שלך. יש לך תחביבים נוספים?
ספורט; לראות, לקרוא לעשות. בעיקר ריצות וכושר. יש עוד אבל זה משמעותי מבחינתי.
▪ אנחנו כעת בעיצומה של חופשת הקיץ. רוצה לשחק קצת במטקות אסוציאציות? אני זורק מושג אתה מחזיר לי מה קופץ לך בראש.
שוט. אם ביבי טוב במטקות, אין סיבה שאני לא אהיה.
▪ לייקים.
תמיד כיף לקבל. סוג של חותם גם על מעשה נפלא של מתנדב וגם על כתיבה יפה וקולעת. ועוד משהו: פרגן לאחרים – יפרגנו לך.
▪ תגובות / טוקבקים
חיבוק חזרה של עם ישראל לידידים. כיף לקבל את התגובות החמות והיפות. ב”ה התגובות על הפוסטים התרבו ולא תמיד מתאפשר להשיב לכולן.
▪ ידידיה
העוזר הלאומי. הבוט שלנו בפייסבוק שיודע לבד לקבל קריאות לעזרה. מקל על העומס במוקד הארצי משמעותית. כמות הקריאות שמתקבלות דרכו היא אדירה.
▪ חשיפה אורגנית
למרות שככלל היא מוגדרת כגוססת, אצלנו בידידים יש כרגע רק אותה וב”ה רואים הצלחה גדולה כשהחשיפה גדלה מיום ליום.
▪ רשתות חברתיות
לטוב ולרע. כמו כל דבר יש לו פלוס ומינוס (חוץ מחשבון הבנק שתמיד במינוס…) יכול להוות מקור לשנאת חינם, אלימות מילולית וכילוי הזמן ומצד שני יכול להוות שופר לאהבת חינם וערבות הדדית.
▪ משחקי מילים
אחד המשחקים האהובים עליי. אצלי מילה זו מילה, עד שהיא מקבלת משמעות אחרת.
▪ אגף דוברות
אמור מעט ודברר הרבה. אחראי להפצת הבשורה הידידית.
▪ ידידים
משנה תפיסת עולם והופך את העולם לטוב יותר.
קראתי ורותקתי!
שאפו לישראל ושאפו לאירגון!
אתם מדהימים…
מהיכן המימון?