▪ שם: שוקי ציטרוננבאום
▪ גיל: 46
▪ מקום מגורים: חיפה
▪ עיסוק: מנתח מערכות
▪ תפקיד בארגון: כונן, מוקדן, חבר בצוות תוכן האתר, רכז ציוד חורף במחוז צפון ואחראי צירופים במוקד צפון
▪ זמן חברות בארגון: שנה וחצי
▪ מה הסיבה שבגללה הצטרפת לארגון?
תמיד עזרה לזולת הייתה חלק מחיי. כשראיתי פרסום על ארגון ידידים, הרעיון שבה אותי ומיד הצטרפתי. מאז הארגון הוא חלק מחיי בכל שעות היממה.
▪ לאלו סוגי קריאות אתה מתחבר במיוחד?
אין לי העדפה לקריאה מסוג מסויים. כל קריאה שאני יכול לצאת אליה ולעזור לעוד אדם, אעשה זאת בשמחה.
אבל אם כבר שאלת על חיבורים אז כן, אני מתחבר לחיוך של הנעזר כשהוא מגלה שהבעיה ש”תקעה” אותו נפתרה וללא תמורה.
▪ קריאה שאותה לא תשכח:
אחת הקריאות הראשונות שיצאתי אליהן (עוד לפני שהצטרפתי למוקד). לכאורה קריאה שגרתית, סיוע בכבלים. הייתי במרחק נסיעה של כ-10 דקות ולקחתי את הקריאה. כשהגעתי למקום נוכחתי שהרכב חונה במיקום בעייתי שכמעט ולא אפשר לרכב נוסף לחנות לצידו ולהטעין את המצבר באמצעות כבלים. באותה תקופה עדיין לא היה ברשותי בוסטר התנעה אלא רק כבלים, כך שלא יכולתי לסייע באותה קריאה. אך החלטתי לעצור בצד הדרך ולראות כיצד בכל זאת אוכל לסייע. אני מתקרב לרכב ורואה בתוכו בני זוג מבוגרים שנראה עליהם שעברו כבר את גיל הגבורה. כשניגשתי אליהם היה קשה להתעלם מהארגזים הרבים שמילאו את המושב האחורי, דבר שהיה נראה מוזר לאור הגיל המופלג של בעל הרכב ואשתו, אך את התמיהה שמרתי לעצמי בלב. הצגתי את עצמי בפניהם והתנצלתי על כך שאין באפשרותי לעזור במצב הנוכחי. לאחר שהסברתי להם על הקושי לסייע בעזרת הכבלים, הבעל משיב לי שיש לו פתרון. בדרך לא דרך אני מצליח בעזרתו לנווט את הרכב ולהחנות לצד הרכב שלו. בפעולה מהירה חיברתי את הכבלים והנעתי את הרכב. ברגע שהשלמתי את המלאכה והורדתי את מכסה המנוע, הבעל פונה אליי ומתנצל על כך שאינו יכול להודות לי כהוגן. “אני חייב לפרוק את הסחורה שברכב ואני כבר באיחור ניכר”. לא יכולתי להתאפק ושאלתי אותו איזו סחורה אדם בגילו אמור לפרוק. התשובה שלו הפתיעה אותי לחלוטין. בטבעיות הוא משיב לי שהארגזים עמוסים במוצרי מזון שמיועדים לחלוקה בבתי נזקקים. יש להם קו חלוקה שבועי של מארזי אוכל למשפחות מעוטות יכולת, וזו הסיבה שהוא ממהר. “המשפחות כבר בטח ממתינות בקוצר רוח למארז השבועי, אני לא רוצה לאכזב אותם”. סיים והפליג לדרכו כשהוא מותיר אותי המום ונרגש. אחרי הכל לא בכל יום מזדמן לראות בני זוג שגילם כמעט ונושק ל-90, וסדר יומם סובב במעשי חסד פיזיים.
▪ טיפ לכונן המתחיל:
יש כמה טיפים שלמדתי עם הזמן:
לפני שיוצאים לקריאות חשוב להפנים, לא נולדנו מכונאים ולא תמיד כולם יודעים לעזור בכל סוגי הקריאות.
כשאתה נתקל בקריאה שאתה מסופק אם יש לך את הידע המספיק כדי לטפל בה, תשאל את המוקדן ותקבל תשובה מיידית.
וטיפ אחרון, תמיד אפשר להצטרף לכונן וותיק וללמוד ממנו בשטח. אין בושה ללמוד, וודאי כשמדובר בחסד.
▪ מספר הקריאות אליהן יצאת:
מעולם לא ספרתי אבל מספיק כדי שלא אוכל לזכור את כולן.
▪ סיפור לא שגרתי שקרה לך במהלך ההתנדבות:
קיבלתי קריאה לסיוע בפיוז למשאית שנתקעה בצומת מרכזית בחיפה ומפריעה לתנועה.
אני יוצר קשר עם נהג המשאית ומתרשם מדבריו שהוא מתמצא במערכות החשמל של המשאית. לטענתו פיוז מסויים שהוא יודע שהיה בעייתי נשרף. הוא שידר בטחון בדבריו, וכל מה שנותר לי היה להצטייד במלאי גדול של פיוזים מאותו סוג שהיו ברשותי. ליתר בטחון לקחתי איתי גם בודק פיוזים ויצאתי לכיוונו. הגעתי למקום, ווידאתי שמדובר באותו פיוז והחלפתי אותו. הנהג מנסה להניע והפיוז החדש נשרף גם הוא. החלפתי פעם נוספת את הפיוז אך גם הוא נשרף בניסיון ההנעה. כך החלפתי 5 פיוזים. הושטתי לנהג את כל מלאי הפיוזים שנשארו לי ואמרתי לו שמבחינתי אפשר לנסות את כולם אבל עכשיו כבר ברור שזה לא יפתור את הבעיה. בלית ברירה הוא הסכים “לבוא לקראתי” ולאפשר לי לבדוק את כל הפיוזים באמצעות הבודק פיוזים. לאחר בדיקות מקיפות שלא העלו דבר, נזכר נהג המשאית שיש קופסת פיוזים נוספת בחלק החיצוני של עגלת המשאית. יצאנו לשם ובעזרת בודק הפיוזים מצאנו פיוז נוסף שרוף. אך משום מה לאחר שהחלפנו אותו, הפיוז החדש נשרף אף הוא. בעזרת בעל מקצוע גילינו שהפיוז החדש אותו גילינו שייך למצת המצאית. התברר שמה שגרם לפיוזים להישרף היה בסך הכל מטען לסלולארי שהיה מחובר למצת ומשום מה קיצר, וזה מה שגרם לכל שרשרת התקלות. שעה וחצי של נסיונות הסתיימו בשליפה אחת של מטען מהמצת.
▪ כיצד ההתנדבות במסגרת ארגון ידידים משפיעה על החיים הפרטיים שלך?
אני חי ונושם ידידים. הראש שלי תמיד חושב איך למתג את הארגון בכל מיני גאדג’טים. אחד מה’שגעונות’ שלי היה שלטי המתנדב המוארים לרכב שלשמחתי בסוף גם יצא לפועל כששלטים רבים נמכרו לכונני הארגון במחיר עלות.
בגלל היותי מוקדן אני מחובר לקבוצות רבות. מטבע הדברים רובן מושתקות, אחרת לא אוכל להמשיך בשגרת החיים. אבל יש מספר קבוצות שנשארות על צליל, ביניהן קבוצת אבירי הצפון (מוקדנים חדשים בצפון) שבה אני משתדל לעזור לחדשים כמה שיכול, וכמובן קבוצת האתר, שם אני מקבל את דוברויות הארגון ומעלה אותן לאתר מהר ככל האפשר.
▪ איך אפשר לשמש בכל תפקידים שבהם אתה מחזיק מבלי ששגרת החיים תפגע?
כאיש טכנולוגיה ומחשוב, אני מנצל את ההכשרה והחיבור שלי כדי לייעל דברים ולאפשר לעצמי להמשיך במעשי החסד, מבלי לפגוע בשגרה. לדוגמא, לצורך רכישת ציוד החורף של מחוז הצפון, אותו אני מרכז כבר שנה שניה, יצרתי קישור למתנדבי הצפון (כשבהמשך למדו ממני גם רכזי המחוזות האחרים), שבו המתנדב רושם את הזמנתו ומעלה דרכו את האסמכתאות. כך כל המידע הנחוץ נאסף אצלי ישירות בלי טופסולוגיה מיותרת ומעיקה, מה שקיצר תהליכים.
גם בכל הנוגע להעלאת תוכן לאתר אני כבר מנוסה, וכיום העלאת דוברויות לאתר אורכת דקות ספורות, כשכל הפעולה נעשית באמצעות הטלפון הסלולרי.
מהניסיון למדתי שלא משנה כמה תפקידים תטול על עצמך, מה שחשוב זה להצליח לייעל אותם ולקצר את התהליכים.
▪ האם צירפת מתנדב לארגון?
צירפתי רבים וטובים.
▪ מהו התחביב שלך?
טכנולוגיה וגאג’טים.
▪ ה’אני מאמין’ שלי:
חסד עושים באהבה מהלב או לא עושים בכלל.