הלילה (מוצ”ש) בשעה 1:05 התקבלה קריאה במוקד ידידים אודות טבעת, אשר נתקעה על אצבע של גברת. ברחוב יעקב דה האז שבשכונת רמות, בירושלים.
בנצי מרגלית, מוקדן ידידים, ענה לשיחה, לקח פרטים והזעיק מתנדבים לסייע. ישראל זולטי, מיחידת האופנועים, שלמה אלעזר אילוז וחיים ברנד, מתנדבי צוות צפון ירושלים, נענו לקריאה והגיעו במהירות למקום. באמצעות הציוד הייעודי שברשותם, חילצו השלושה את האצבע מן הטבעת בשלום, מבלי לגרום נזק לגברת.
שלמה מספר: “בזמן שעברתי בין קריאות שגרתיות, קיבלתי הודעה בקבוצת חירום האזורית ומיד יצאתי לסייע. כאשר הגעתי חברתי אל ישראל וחיים והבחנו בגברת צעירה אשר טבעת ניתקעה על אצבעה ואף לחצה מאוד. לאחר מאמצים רבים ובאמצעות מספר כלים יעודיים, הצלחנו לחלץ את הטבעת מן האצבע. ברגע שהטבעת חולצה, אפשר היה לראות את ההקלה על פניה. הגברת הודתה לנו מאוד והייתה מופתעת ממהירות התגובה של ידידים. אני מרגיש סיפוק גדול בכל חילוץ מחדש.”
במקרה צורך בחילוץ צרו קשר מיידית עם המוקד במספר 1230 ללא כוכבית.
הודיה אפשטיין – דוברות ידידים
קרדיט תיעוד: ידידים