אמש (מוצ”ש) בשעה 22:56, קיבל מוקדן ידידים, נועם קופמן, שיחה אודות כלבה שננעלה ברכב לעיני בעליה, בתחנת הדלק ‘פז’ בשכונת רמת דניה שבירושלים.
מוישי ומוטי וינר, ובני חדד, מתנדבי הסניף המקומי, נענו לקריאה והגיעו במהירות למקום. באמצעות הציוד הייעודי שברשותם חילצו המתנדבים את הכלבה בשלום ובזריזות, מבלי לגרום נזק לרכב.
מוישי מספר: “הקריאה התקבלה באפליקציית המתנדבים כאירוע פתיחה שגרתי, ובזמן ששוחחתי עם הגברת היא עדכנה אותי שהכלבה נעולה ברכב. מיד עדכנתי את המוקד ובזריזות יצאתי למקום יחד עם מוטי. בהגיענו למקום, נוכחנו לראות שמדובר ברכב עם דלת עבה, אך בזכות הניסיון שיש לי, ובהכוונתו של בני, הצלחתי לפתוח את הדלת ולחלץ את הכלבה. לאחר החילוץ, הגברת סיפרה לנו שהיא השאירה את המפתחות בתוך הרכב ובחוסר שימת לב הופעלה נעילה מרכזית. היא הודתה לנו על הסיוע המהיר ואף העבירה תרומה לארגון.”
בארגון ידידים שבים וקוראים לאזרחים שלא להשאיר חסרי ישע ברכב לבד, גם לא לרגע, מחשש לנעילה • במקרה נעילה יש ליצור קשר מיידי עם מוקד ידידים במספר 1230 ללא כוכבית
ישראל פרנקפורט – דוברות ידידים
קרדיט תיעוד: ידידים