שם אביחי סרוסי
גיל 20
מקום מגורים אשדוד
עיסוק מנהל עבודה
תפקיד בארגון כונן
זמן חברות בארגון כ-4 שנים
▪ מה הביא אותך להצטרף לארגון?
בצהרי אחד הימים היותר חמים שהיו לפני מספר שנים, התרוקן המצבר ברכבי ונזקקתי לכבלים כדי להחזיר אותו לחיים. חיפשתי בסביבה זמן רב כבלים כשהשמש מכה על ראשי ואפילו מזגן אני לא יכול להפעיל עקב המצבר הסורר. אחרי שעות בחום הבלתי נסבל, בהן ניסיתי את כל הדרכים להתניע את הרכב, אני מגלה שאפשרות אחת לא ניסיתי. תוך כדי שיחות ונסיומות קדחתניים, אני מקבל טלפון מחבר ששואל אותי האם ביקשתי סיוע מ’ידידים’. לא שמעתי עד אז את השם הזה, אבל הייתי כל כך נואש שכבר לא בחלתי בשום ניסיון.
ההמשך כמובן צפוי. תוך רבע שעה מפתיחת הקריאה הופיע מלאך מהארגון והושיע אותי.
לקח לי כמה דקות להבין שזה הארגון שדרכו אני רוצה לתת מעצמי ולסייע לאנשים שנקלעו כמוני למצוקה.
▪ לאלו סוגי קריאות אתה מתחבר במיוחד?
האמת שאני לא בוחל בשום קריאה, אבל סיוע פתיחה זה בהחלט הבייבי שלי. האדרנלין והיצירתיות שמתלווים לסיוע זה, וכמובן הידיעה שסייעת לאדם נואש שלא יכול היה להיכנס לרכבו, זה מה שעושה את ההבדל בין הסיוע הזה לכל השאר.
▪ קריאה שאותה לא תשכח
לילה חורפי אחד אני מקבל קריאה על אירוע פנצ’ר בכביש 4 בין יבנה לאשדוד. המבול בחוץ לא ממש מגרה לצאת מהבית החמים, אבל הידיעה שאדם נמצא חסר אונים בגשם מכריעה את הכף ואני יוצא לסייע. כשהגעתי למקום פגשתי בזוג מבוגר, לחוץ ומפוחד. בהחלטה מהירה הזמנתי אותם להיכנס לרכבי למשך זמן הטיפול בפנצ’ר, התנעתי את הרכב והפעלתי את החימום. וכך, בעוד הם שבים לעצמם ברכבי, החלפתי את הצמיג כשאני חשוף לרוחות ולגשמים העזים.
במשך זמן ההתנדבות שלי טיפלתי בלא מעט פנצ’רים, אבל סיטואציה כה מרגשת – לסייע לזוג מבוגר שמי יודע מה היה קורה להם אם הם היו נשארים שם בגשם ובקור – טרם חוויתי. כל טיפת גשם שנספגה בבגדיי במהלך הטיפול הייתה שווה את זה.
▪ טיפ לכונן המתחיל
להשקיע בציוד תקני ואיכותי. על בשרי למדתי עד כמה הציוד המאולתר וה’זול’ עלול לעלות בסופו של דבר ביוקר, כשמיד לאחר שהצטרפתי השתמשתי בכבלים מאולתרים. מספר התנעות באמצעותם הספיקו כדי ‘לדפוק’ את הכרטיס רכב ולאלץ אותי להוציא סכום נכבד על החלפתו. באותו רגע הבנתי שהזול לא תמיד באמת זול. מאז אני מקפיד לרכוש דרך הארגון – גם תקני ובטיחותי וגם במחיר מוזל.
טיפ נוסף, אותו אני משתדל ליישם לפני שאני יוצא לקריאות, הוא לנסות ולדמיין את עצמי בסיטואציה של מבקש הסיוע, את החום או הקור, האיחור לעבודה או לבית, או סתם ה’ייבוש’ במהלך ההמתנה לסיוע. אני הייתי במקום הזה כשהמתנתי עד בוש לפני שהצטרפתי לארגון, כך שאני מכיר את התחושה. המחשבה הזו תדרבן את הכונן לצאת לסייע למרות חששות שונים מסיבוכים שעלולים לצוץ.
▪ מספר הקריאות אליהן יצאת
מתקשה כבר לספור…
▪ סיפור לא שגרתי שקרה לך במהלך ההתנדבות:
החניתי את הרכב בחניון של מרכז קניות. כשאני יוצא מהרכב אני קולט בהתרחשות חריגה סביב רכב חונה. מבירור קצר הבנתי שהרכב ננעל כשפעוט נשאר בתוכו. רצתי לרכבי, הוצאתי את ערכת הפתיחה שנמצאת שם דרך קבע, ופתחתי תוך מספר שניות את הדלת הנעולה כשהסובבים מנסים לעכל מה קורה מולם ומי זה האדם שככה ‘נפל’ עליהם משום מקום.
דווקא העובדה שהחילוץ לא היה שגרתי מאחר והוא לא הגיע דרך המוקד אלא אחרי שהזדמנתי במקרה למקום, הוכיחה לי עד כמה חשוב להחזיק בכל רכב ערכת החילוץ לכל חילוץ שלא יבוא.
▪ כיצד ההתנדבות במסגרת ארגון ידידים משפיעה על החיים הפרטיים שלך?
ההתנדבות משפיעה על כל סדר היום שלי. כשאתה חי בתחושה תמידית של רצון לנתינה ולעשות טוב לאנשים, זה משפיע על כל צעד שאני עושה.
▪ האם צירפת מתנדב לארגון?
שלושה מתנדבים צירפתי ישירות, אבל מאמין שאנשים שסייעתי להם מצאו את הדרך גם להתנדב.
▪ מהו התחביב שלך?
מוזיקה ועזרה לזולת בכל עת מצוא.
▪ ה’אני מאמין’ שלי
מה שתתן לאחרים יחזור בסופו של דבר אליך.
אביחי ..כל הכבוד.