היום (שני) בשעה 11:41, התקבלה במוקד ידידים שיחה אודות כלב שננעל בשגגה ברכב לעיני בעליו ברחוב אשכולית בבאר שבע.
יקיר זביב, מוקדן ידידים שענה לשיחת החירום, הזעיק סיוע לכתובת. שמואל בבייב, מתנדב הסניף המקומי, נענה לקריאה והגיע במהירות למקום. באמצעות הציוד הייעודי שברשותו חילץ שמואל את הכלב בשלום ובזריזות, ללא גרימת נזק לרכב.
שמואל מספר: ״ממש משמח אותי לחלץ מרכב נעול ולהציל חיים. הייתי באמצע עבודתי כשהתקבלה הקריאה, ובתוך זמן קצר הגעתי למקום. הבעלים הסביר שהמפתח נשאר על הכיסא, והכלב לחץ על כפתור הנעילה. בפעולה מהירה חילצתי את הכלב. הבעלים הודה לי מאוד, ואמר שמזל שארגון ידידים קיים״.
בארגון ידידים שבים וקוראים לאזרחים שלא להשאיר חסרי ישע ברכב לבד, גם לא לרגע, מחשש לנעילה • במקרה נעילה יש ליצור קשר מיידי עם מוקד ידידים במספר 1230 ללא כוכבית מכל טלפון.
קרדיט תיעוד : ידידים