הערב (שני) בשעה 17:10, התקבלה קריאה במוקד ידידים אודות תינוקת כבת שנה שננעלה בשגגה ברכב לעיני אמהּ, בחניון יש חסד באלעד.
יקיר זביב, מוקדן ידידים שענה לשיחה, הזעיק מתנדבים למקום. ישראל טדי, מתנדב הסניף המקומי, נענה לקריאה והגיע במהירות למקום. באמצעות הציוד הייעודי שברשותו, חילץ ישראל את התינוקת בשלום וללא נזק לרכב.
ישראל מספר: “בדרכי לקניות בסופר, בעודי בחניון, הבחנתי באמא הקוראת לבתהּ התינוקת ברכב. בזמן שהאם הייתה בשיחה עם המוקד, רצתי לרכב שלי והבאתי את ערכת הפתיחה. היה מעט קושי לפתוח את הרכב מאחר שמנגנון הידית היה מקולקל. הרמתי את מנעול הפלסטיק באמצעות ציוד ייעודי ולאחר מכן משכתי את הידית, והדלת נפתחה. האם התרגשה מאוד ולא הפסיקה להודות לי. זו הפעם השנייה השנה שאני זוכה לחלץ ילדים מרכב. תחושה של סיפוק עצום והתרגשות שאין שני לה.”
בידידים שבים ומזכירים להורים לשמור על המפתח בכל יציאה מהרכב, מחשש לנעילה אוטומטית כשהילד בפנים לבדו.
בעת נעילה, צרו קשר עם המוקד במספר 1230 ללא כוכבית.
תומר גרניט – דוברות ידידים
קרדיט תיעוד: ידידים