הערב (חמישי) בשעה 17:03, התקבלה קריאה במוקד ידידים אודות פעוטה כבת שנתיים שננעלה ברכב בשגגה לעיני אמהּ, ברחוב מבצע משה באשקלון.
אלון גרנט – מוקדן ידידים מפרויקט מעורבות חברתית, ענה לשיחה במוקד והזעיק מתנדבים לסייע. שרית מכלוף ברששת, אחראית מתנדבים סניף אשקלון, יחד עם רן דדון ואברהם רווח, מתנדבי הסניף המקומי, נענו לקריאה והגיעו במהירות למקום. באמצעות הציוד הייעודי שברשותם חילצו המתנדבים את הפעוטה בשלום וללא גרימת נזק לרכב.
רן מספר: “בזמן קבלת הקריאה הייתי בבית הכנסת ומיד יצאתי לכתובת. הגעתי בזריזות והתחלתי בפעולות החילוץ, כשאליי מצטרפים מתנדבים נוספים ומסייעים. בעבודת צוות מהירה פתחנו את הרכב וחילצנו את הפעוטה, היישר לידי זרועות אמהּ. משיחה עם האם, מתברר שהיא הניחה את הפעוטה בתוך הרכב, חגרה אותה וכשסגרה את הדלתות ראתה שהיא לקחה בשגגה את המוצץ של הילדה במקום את המפתחות. היא התרגשה והודתה לנו מאוד על הסיוע המהיר. זו תחושה מספקת לחלץ ילדים מרכב נעול.”
בידידים שבים וקוראים להורים לשאת עליהם את המפתח בכל כניסה ויציאה מהרכב לבל יינעל כשהילד בפנים לבדו • במקרה נעילה יש ליצור קשר מיידי עם מוקד ידידים: 1230 ללא כוכבית
ישראל פרנקפורט – דוברות ידידים
קרדיט תיעוד: ידידים

