היום (חמישי) בשעות הערב המוקדמות, התקבלה קריאה במוקד ידידים אודות פעוט כבן שנתיים, שננעל ברכב בשגגה לעיני הוריו, ברחוב נחל לכיש בבית שמש.
עומר טולדו, מוקדן ידידים, קיבל את הקריאה והזעיק מתנדבים לסייע. יצחק יעקב סטל, שמעון מתנאל אתיגסון, מרדכי בוקסבויים ודניאל לוינסון, מתנדבי סניף בית שמש, נענו לקריאה ובאמצעות הציוד הייעודי שברשותם, חילצו את הפעוט בשלום וללא נזק לרכב.
דניאל מתאר: ״מדובר בפעוט שהחזיק את המפתחות בידו ונעל את עצמו, כשהוא לבד ברכב. הגענו מספר מתנדבים עם שתי ערכות וביחד פתחנו את הדלתות וחילצנו את הפעוט, כשהוא בריא ושלם. אין על הסיפוק, בפרט ביום חם כזה להגיע ולהציל חיים של ילד. ההורים לא האמינו באיזה מהירות הגענו״.
בארגון ידידים מזכירים להורים, להקפיד על נשיאת המפתח בכל כניסה ויציאה מהרכב, לבל יינעל כשהילד בפנים לבדו • במקרה נעילה צרו קשר מיידי עם מוקד ידידים, בטלפון 1230 ללא כוכבית
שמעון לוי – דוברות ידידים
קרדיט תיעוד: ידידים

