היום (שלישי) בשעות הערב המאוחרות, התקבלה קריאה במוקד ידידים אודות תוכי שנלכד בפנים הרכב, ברחוב גולומב בבאר שבע.
ישראל זולטי, מוקדן ידידים, ענה לשיחה והזעיק את מתנדבי המרחב. אלי חבושה, מתנדב הסניף המקומי, נענה לקריאה והגיע במהירות למקום. באמצעות הציוד הייעודי שברשותו, חילץ אלי את התוכי בשלום ובזריזות, ללא גרימת נזק לרכב.
אלי מספר: ״בדרכי לאסוף את בתי, ראיתי שיש קריאת חירום. נסעתי מיד לכיוון והגעתי בזריזות. פגשתי בגברת שהיתה בוכה ובהיסטריה. התוכי שלה, שמשמש אותה כטיפול רגשי עקב טראומה, נלכד בתוך הדשבורד של הרכב, מאחורי המזגן, והיה בסכנת חיים גדולה. בסבלנות רבה פירקתי את תא הכפפות, מערכת המזגן וחלקי חשמל שונים, עד שהצלחתי להגיע אל התוכי ולחלצו בשלום. בעלי התוכי הודו לי והגברת במיוחד כשבכתה מאושר. גם עוברי אורח שנכחו במקום התרגשו מאוד. אין מילים בפי לתאר את ההרגשה בסיוע שכזה.״
בארגון ידידים שבים וקוראים לאזרחים שלא להשאיר חסרי ישע ברכב לבד, גם לא לרגע, מחשש לנעילה • במקרה נעילה יש ליצור קשר מיידי עם מוקד ידידים במספר 1230 ללא כוכבית מכל טלפון.
אורית בן נעים – דוברות ידידים
קרדיט תיעוד: ידידים

