ביום ראשון האחרון, במהלך ראש השנה התקבלה קריאת חירום ביחידה לאיתור נעדרים צפון, בעקבות היעלמותו של תושב קריית ביאליק כבן 70. האיש יצא מביתו בבוקר שבת והתעורר חשש לחייו לאחר שלא נראה מעל 24 שעות.
בהתאם לנהלי היחידה שנקבעו ע”י גדולי הדור, הוקפצו מתנדבי היחידה לאזור, והחלו בסריקות נרחבות שנמשכו במהלך החג ועד השעות הקטנות של הלילה לאחר צאת החג.
לאחר שלושה ימים של דאגה, אותר הנעדר בבוקר יום שני כשהוא בריא ושלם באתר בנייה סמוך לביתו, לאחר שזוהה על ידי פועלים שהגיעו למקום.
מחמוד עודה – מנהל החפ”ק באירוע מספר: “קיבלתי את האירוע בדרכי הביתה אחרי טיול של יומיים באזור הכנרת ומיד יצאתי למקום לסייע. כשהגעתי למקום חברתי לנריה מנהל היחידה ולאחר הערכת מצב, קיבלתי עלי את ניהול החפ”ק, תדרכתי את המתנדבים ויצאנו לסריקות בכל אזור מגוריו של הנעדר ובאזור התעשייה הסמוך. תחושת סיפוק עצומה לאחר שהנעדר אותר בשלום, במיוחד בפעם הראשונה שאני מנהל חפ”ק. אני רוצה להודות למתנדבי היחידה שיצאו מכל רחבי המחוז כדי לסייע בחיפושים – אתם אלופים.”
זקוקים לסיוע? חייגו למוקד ידידים 1230 ללא כוכבית
בנצי גרינברג – דוברות ידידים
קרדיט תיעוד: ידידים




