הלילה (רביעי) בשעה 21:26, התקבלה קריאה במוקד ידידים, אודות ילד שננעל ברכב בשגגה לעיני אמו, ברחוב הדף היומי בשכונת רמות בירושלים.
חן אור בן שטרית, מוקדנית ידידים שענתה לשיחה, הזעיקה מתנדבים למקום. שמחה קטן ודניאל גריבי, מתנדבי הסניף המקומי, נענו לקריאה והגיעו במהירות למקום. באמצעות הציוד הייעודי שברשותם, חילצו השניים את הילד בשלום מבלי לגרום נזק לרכב.
דניאל מספר: “הייתי בבית, קיבלתי קריאה בקבוצת החירום האזורית ומיד יצאתי לסייע. יחד איתי הגיע למקום שמחה קטן. כשהגענו ראינו את האם הלחוצה, אשר יצאה לרגע מרכבה, טרקה את הדלת ומיד הופעלה נעילה אוטומטית כאשר הילד בפנים. הילד היה לחוץ מאוד ולא נענה לבקשתנו לנסות לפתוח את הדלת בעצמו. בפעולת חילוץ פשוטה ובעזרת הציוד הייעודי של הארגון, חילצנו את הילד ללא כל נזק לרכב. האם הודתה לנו מאוד, והתרגשה מהמהירות ומעבודת הצוות. מרגש בכל פעם מחדש לחלץ ולראות את האושר בעיני הפונה.”
במקרה נעילה צרו קשר עם המוקד במספר 1230 ללא כוכבית.
קרדיט תיעוד: ידידים