היום (ראשון) בשעה 19:31, קיבל מוקדן ידידים אלעד וינטראוב, קריאה אודות כלבה שננעלה בשגגה ברכב, בתחנת דלק ״סונול המשתלה״ בכביש 77.
מיכל גרובר, מתנדבת המרחב, נענתה לקריאה ויצאה במהירות למקום. באמצעות הציוד הייעודי שברשותה, חילצה מיכל את הכלבה בשלום, מבלי לגרום נזק לרכב.
מיכל מספרת: “קיבלתי את קריאת החירום במהלך ארוחת הערב ומיד יצאתי למקום. כשהגעתי, פגשתי משפחה שממתינה מחוץ לרכבם, לאחר שעצרו להתרעננות בתחנת דלק במהלך נסיעה, והרכב ננעל אוטומטית כשהכלבה בפנים. התחלתי מיד לפעול בעזרת הציוד שברשותי, ובשיתוף עם המשפחה שסייעו להסיח את דעתה של הכלבה הסקרנית, הצלחתי לפתוח את הדלת ולחלץ אותה. המשפחה הודתה לי מאוד, הורגשה הקלה במתח, ואני שמחה על היכולת לסייע במקרה הצורך.״
בארגון ידידים שבים וקוראים לאזרחים שלא להשאיר חסרי ישע ברכב לבד, גם לא לרגע, מחשש לנעילה • במקרה נעילה יש ליצור קשר מיידי עם מוקד ידידים במספר 1230 ללא כוכבית מכל טלפון.
שירלי אנגל – דוברות ידידים
קרדיט תיעוד: ידידים

